Ναταλία Δραγούμη

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αυτό το λήμμα αφορά τη σύγχρονη ηθοποιό και παρουσιάστρια. Για τη σύζυγο του Παύλου Μελά, δείτε: Ναταλία Δραγούμη-Μελά.

Η Ναταλία Δραγούμη (Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 1973) είναι Ελληνίδα ηθοποιός και παρουσιάστρια.

Ναταλία Δραγούμη
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Ναταλία Δραγούμη (Ελληνικά)
Γέννηση4  Φεβρουαρίου 1973
Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότηταηθοποιός[1] και τηλεοπτικός παρουσιαστής
ΣύζυγοςΈντι Ρόμπερτς (από 2000)
ΤέκναΚλειώ Ρόμπερτς και Φίλιππος Ρόμπερτς
ΓονείςΜάρκος Φ. Δραγούμης
ΣυγγενείςΦίλιππος Δραγούμης (παππούς)
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Είναι κόρη του Μάρκου Δραγούμη, μέλους της οικογένειας Δραγούμη. Είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου.[2] Η καριέρα της έχει συνδεθεί έντονα με το Θέατρο Αμόρε, με το οποίο συνεργάστηκε για δώδεκα ολόκληρα χρόνια.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τηλεόραση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο το 1991, μέσα από την κωμική σειρά του MEGA, «Μάνα είναι μόνο μία» (σκην. Γιάννη Κοτσώνη - πάνω σε ιδέα και σενάριο του Νίκου Μουρατίδη), όπου υποδύονταν την κόρη της Μαίρης Χρονοπούλου. Το 1994, πρωταγωνίστησε στην κοινωνική σειρά «Οι Χρηματιστές» (σκην. Δημήτρη Σοφιανόπουλου) ενώ συμμετείχε και σε ένα επεισόδιο της σειράς «Έρωτας & Πάθος» (σκην. Γιάννη Λαπατά). Τη σεζόν 1995-1996 πρωταγωνίστησε στην αστυνομική σειρά «Πειρασμός» (σκην. Γιάννη Διαμαντόπουλου).

Έπειτα από ένα διάλειμμα τριών ετών, επέστρεψε τηλεοπτικά το 1999, με τη σειρά της ΕΡΤ, «Μπίζνες στα Βαλκάνια» (σκην. Βασίλη Μπουντούρη) και ακολούθησε η σειρά «Ουδέν πρόβλημα» (σκην. Λάμπη Ζαρουτιάδη) στο κανάλι STAR. Τη σεζόν 2001-2002 πρωταγωνίστησε μαζί με τον Γιάννη Βούρο στη σειρά του ΑΝΤ1, «Όσο υπάρχει αγάπη» (σκην. Γρηγόρη Καραντινάκη) ενώ την ίδια περίοδο έπαιξε σε πέντε επεισόδια της αστυνομικής σειράς του ALPHA, «Κόκκινος Κύκλος». Τη σεζόν 2003-2004, πρωταγωνίστησε στην αισθηματική σειρά «Πεθαίνω για σένα» (σκην. Πάνου Κοκκινόπουλου) ενώ παράλληλα, το 2004, συμμετείχε στις σειρές «Safe Sex TV Stories» (επεισόδιο: Κενά Αέρος) και «10η εντολή» (επεισόδιο: Ένα λεπτό αργότερα).

Το 2005, συμμετείχε στις σειρές «Babalou» (σκην. Χρήστου Δήμα), «Σαν γλυκό του κουταλιού» (σκην. Ρέινας Εσκενάζυ) και ξανά «10η εντολή» (επεισόδιο: Μεσοτοιχία). Το 2007 πρωταγωνίστησε μαζί με τους Γιώργο Νινιό και Πασχάλη Τσαρούχα στη δραματική σειρά του ALPHA, «Για την καρδιά ενός αγγέλου» (σκην. Στράτου Μαρκίδη) και στο ίδιο κανάλι, στην αστυνομική σειρά «Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα», στο επεισόδιο "Ώρα θανάτου 12 ακριβώς", α΄ και β΄ μέρος. Το 2008, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις σειρές «Η εξαφάνιση» (σκην. Στράτου Μαρκίδη) και «Παύλος Μελάς: Γράμματα από την Μακεδονία» (σκην. Τζαννέτου Κομνηνέα). Η δεύτερη ήταν αφιερωμένη στη ζωή του Παύλου Μελά.

Το 2009 πρωταγωνίστησε -μαζί με τον Χάρη Ρώμα- στην κωμική σειρά «Doctor Ρούλης» (σκην. Στέφανου Κοντομάρη), η οποία όμως διεκόπη σε εννέα επεισόδια λόγω χαμηλής τηλεθέασης. Το 2011, συμμετείχε στην ελληνική εκδοχή του χορευτικού σόου «Dancing with the Stars» όπου κατέκτησε την έβδομη θέση. Το 2014, ανέλαβε την παρουσίαση της μαγειρικής εκπομπής του ALPHA, «Μ.Α.Μ.» ενώ παράλληλα, έπαιξε και σε δύο επεισόδια της σειράς «Τρίχες».

Το 2016, έκανε ένα πέρασμα από τη σειρά του MEGA, «Μάλιστα, Σεφ!» (σκην. Σπύρου Ρασιδάκη) ενώ τη σεζόν 2017-2018 πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά του ALPHA, «Έλα στη θέση μου» και παράλληλα παρουσίασε με τον Παναγιώτη Μπουγιούρη, τη μουσική εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε ναι» στην ΕΡΤ1. Αν και αρχικά προβλέπονταν να συνεχίσει και στην τρίτη σεζόν της σειράς «Έλα στη θέση μου», τελικά αποφάσισε να αποχωρήσει, για να παρουσιάσει τη δεύτερη σεζόν της εκπομπής «Στα τραγούδια λέμε ναι», αυτή τη φορά με τον Μιχάλη Μαρίνο.

Φιλμογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έτος Τίτλος Κινηματογραφικής Ταινίας Ρόλος
1989 Κλειδαρότρυπα
1996 Μπίζνες στα Βαλκάνια Ελένη
1997 Ο εργένης Ντολόρες
1999 Η διακριτική γοητεία των αρσενικών Λάουρα
2001 Ροζ ολοταχώς Μαριάννα Τρανουδάκη
2004 Τεστοστερόνη Βάσω
2006 Γενέθλια μέρα Ναταλία
Idegölö: Μαφιόζοι στο Αιγαίο Χριστίνα
2010 I love Καρδίτσα βοηθός του Τόνυ
2011 Jafar μητέρα Άννας
2013 Ματζουράνα Μαίρη
2014 ΠΑΝ.δη.ΜΙΑ Αντιγόνη Ανδρέου
Πέμπτη & 12 διευθύντρια τράπεζας
Μικρές ματιές μητέρα Άννας
Στα καλά καθούμενα σύζυγος τεχνικού
Περιπέτεια στο Αιγαίο μητέρα Ανδριάνας
2015 Lomasankarit Ελένη
Μαριονέτες Μίνα Μενδρινού
2017 Ιστορίες χωρίς χρόνο
2021 Σμύρνη μου αγαπημένη κα Αγγέλου

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. (Αγγλικά) Internet Movie Database. tt3358328. Ανακτήθηκε στις 17  Ιουλίου 2022.
  2. Διαμαντοπουλος, Ανωτερα Δραματικη Σχολη Ιασμος - Bασιλης. «Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος - Bασίλης Διαμαντόπουλος-ΝΑΤΑΛΙΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ». www.iasmos.net (στα Αγγλικά). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 8 Απριλίου 2016. Ανακτήθηκε στις 30 Αυγούστου 2018.